Intercity bestemming Pasen

Welkom ook in 2018
Welkom op de site van "Intercity Bestemming Pasen". Een actie, waarin tien landelijke kerken in Nederland u uitnodigen om mee op reis te gaan. Van 'station' naar 'station' door de "Goede Week". Langs Palmpasen, Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag, om uiteindelijk aan te komen op station Paasmorgen.

De Raad van Kerken in Nederland heeft besloten dat vanaf 2008 de actie niet landelijk meer zal worden ondersteund. Wel blijft de natuurlijk de mogelijkheid bestaan voor lokale kerken om de actie te organiseren,  om gebruik te maken van het materiaal , zoals dat op deze  site te vinden is en om boekjes "intercity bestemming Pasen" te bestellen (zie pagina 'bestel'). Er worden in het verband van de Raad van Kerken voor de komende jaren nieuwe initiatieven ontwikkeld, gebaseerd op acties als 'intercity' en andere  door kerkelijke organisaties ontwikkelde projecten. Hierover later meer.

U bent uitgenodigd om (weer) eens de deuren van een kerkgebouw binnen te stappen. Om (weer) eens kennis te maken. Om te zien wat er binnen die muren nu eigenlijk gebeurt. En dat in de tijd, waarin de kerk op haar paasbest is: van zondag 25 maart t/m zondag 1 april 2018.

Het verhaal van Pasen is geen 'plat' en goedkoop verhaal, geen eenvoudig reisje. Het verhaal van de laatste dagen van Jezus is er één van vragen, lijden en dood. Maar met licht aan het eind van de tunnel: het wonder van zijn opstanding uit de dood. Dat viert de kerk met Pasen. En wij nodigen u uit om mee te reizen.

Een reisgids is bij zo'n reis geen onnodige luxe. De kerken, die meedoen, bieden het u graag aan. Maar u kunt het boekje natuurlijk ook zelf bestellen: klik op 'bestel' in de menubalk of hier.


Onderliggende pagina's:
  • Een simpel idee...
  • Gesprekje over de schutting...
  • Colofon
  • 1